• September de herfstmaand wordt al weer lekker rustig op de tuin en met dit weer kunnen we extra genieten van ons stekkie.

   Gazon.

   Gazon: Kan ook nu gezaaid worden. Wacht er niet langer mee, anders wordt de grond te koud en kan het jonge gras voor de winter niet voldoende uitstoelen. Maai een eerste maal als het jonge gras goed 10 cm lang is en maat verder elke week tot eind oktober.

   Siertuin.

   Hagen: worden nu voor de laatste maal dit jaar geknipt.

   Vaste planten:

   Uitgebloeide vaste planten kunnen nu gescheurd en verplant worden. Scheur nu enkel de volledig winterharde soorten. De vaste planten die in onze streken wel eens van vorstschade te lijden hebben, kunnen beter pas in maart gescheurd worden.

   Coniferen en bladhoudende heesters:

   Kunnen vanaf 15 september aangeplant worden. Van planten met een wortelkluit (doel), wordt de bescherming rond de wortelkluit niet weggehaald, dit zou de wortelkluit elleen maar beschadigen. Is het bij de planting aan de droge kant of zijn de kluiten wat uitgedroogd, geef dan na de planting één emmer water per plant en dek de grond af tegen uitdroging met goed verteerde mest, bladeren, compost, turf of hennepstrooisel.

   Niet doen!!!

   In geen geval mag u de wortelkluit voor de planting in water dopen. Dit heeft enkel voor resultaat dat de kluit losgeweekt wordt van de wortels met plantensterfte als gevolg.

  Nog even genieten van het mooie weer en de rust op de tuin nog even de puntjes op de i zetten voor we weer naar huis gaan.

   Als je volgend jaar een fruitboom wil hebben moet je nu eens naar een tuincentrum.

   Moet het gazon niet bemest worden.

   En als je nu al naar huis gaat vergeet het water niet af te tappen.

   Hoe staat het met de gasslangen zijn die nog goed?