• Oktober de wijnmaand en als je dan geen druif heb ga je toch wat anders doen.

   Groentetuin.

   Knoflook: vermits bij het planten van knoflook in februari-maart het groeiseizoen in onze zomers te kort is, is het beter de knoflook nu te planten. Scheid enkel de buitenste tenen van de bol, de binnenste tenen kunt u in de keuken gebruiken en plant deze op een voedzame humusrijke en vooral doorlatende grond. Staand water is ten stelligste af te raden. Plant in rijen op 25 tot 30 cm uit elkaar en zet om de 15 cm een teen uit, zodanig dat de neus gelijk komt met de grond en net niet zichtbaar is. Houd het perceel onkruidvrij en geef in februari een overbemesting van 100 gr samengestelde organische meststof per m². De knoflook zal afrijpen in juni volgend jaar.

   Siertuin.

   Tweejarige planten Viooltjes, muurbloemen (Dianthus barbatus) madeliefjes en vergeet-mij-nietjes kunnen nog geplant worden op de plaatsen van de bijna uitgebloeide éénjarige zomerbloemen zoals salvia, petunia, vlijtig liesje e.a. Gladiolen: de bollen rooien en op een luchtige vorstvrije plek laten drogen. Beslist niet in de zon laten drogen. Snij het loof 10 cm boven de bol af.

   Dahlia's:

   Hebben nog even de tijd, doch indien uitgebloeid kunnen die ook reeds gerooid worden. Dahlia's worden 15 cm boven de knollen afgesneden en worden wel in de zon gedroogd. Steek de bollen en knollen los met een platte riek en haal ze "met de handen" uit de grond. Afsnijden en dahlia's drogen in de zon, gladiolen luchtig en zeker niet in de zon drogen. Leg in de schuur of kelder de gladiolen in droge turf of droog zand en leg de dahlia's er bovenop.

  Nu je er toch nog ben hoe is het met de slootkant achter je huisje is hij vrij van onkruid en overhangende takken?

   Hoe staat het met het onkruid bij je pad.

   Het water wordt deze maand afgesloten vergeet je hoofdkraan niet te sluiten, aftapkraantje openen, leidingwerk aftappen en je kraanputje afdekken met b.v. tempex.